Vaření nemusí být nuda, nemusí být zdlouhavé, ani komplikované.
Pro mne je vaření MEDITACÍ. Je to čas, který mám ráda, čas na který se těším, protože vím, že JÍDLO JE LÉK.
Čerstvě uvařené jídlo nám dodá PRÁNU, životní energii. Protože rukama do jídla přechází energie, je důležité, aby i kuchař, když jídlo připravuje, byl pozitivně naladěn. Jak magické, že? 🙂
Lidé mi často říkají, že jim vaření zabírá moc času.
Nemusí tomu tak být.
Co dělá vaření jednoduchým a rychlým, je trochu PLÁNOVÁNÍ a PŘÍPRAVA.
Večer předem si namočím mandle, které ráno jen spařím, oloupu a mám čerstvé mandlové mléko na ovesnou kaši. Nebo namočím luštěniny, aby se zbavily těžce stravitelných saponinů a také byly rychleji uvařené. A pak moje vaření i s přípravou nemusí trvat déle než 30 minut.
Na to, aby bylo jídlo výživné nám postačí pár ČERSTVÝCH SEZÓNNÍCH INGREDIENCÍ, pokud možno z lokálních zdrojů a KOŘENÍ, které nejenom pozvedne chuť, ale také podpoří trávení.
A dobrá nálada, protože energie kuchaře se dostane do jídla! 🙂
Moje kurzy jsou limitované pro 6 lidí.
Zakládám si na INDIVIDUÁLNÍM PŘÍSTUPU. Je pro mne důležité, aby si účastníci z kurzu odnesli maximální množství jak praktických tak i teoretických dovedností. Aby měli dostatečný PROSTOR SI VŠE ZKUSIT, NA VŠECHNO SE ZEPTAT.
Na kurzech vaříme jednoduchá, výživná, vegetariánská jídla.
Součástí kurzu je nejenom praktické vaření, ale i povídání si o jídle. Povídání si o ročních obdobích, sezónních potravinách, kvalitách jídla, o léčivém potenciálu koření na podporu trávení, o trávícím ohni AGNI. Povídání nejenom o tom CO JÍST, ale i JAK a KDY.
Těším se na Vás.
Ukážu vám cestu k harmonii a rovnováze mezi TĚLEM, MYSLÍ a DUŠÍ, což je klíč k VITALITĚ a udržení si ZDRAVÍ. Pochopením ájurvédských principů si Ájurvédu hned zamilujete. Stane se vaší kamarádkou na celý život. Kamarádkou, která si vás získá svojí přirozeností, pomůže vám poznat sebe sama a žít v souladu s vaší JEDINEČNOU KONSTITUCÍ, s přírodou a jejími neustále se měnícími cykly.