Sobota 12.4.2025, 10.00-18.00, Svatá (u Berouna)

🌿 ÁJURVÉDSKÝ KURZ VAŘENÍ a BYLINKOVÁ PROCHÁZKA 🌱
Zima končí a přichází jaro – čas probuzení, odlehčení, očisty. V ájurvédě patří jaro ke Kapha dóše, která když je v nerovnováze, může se projevit například jako letargie, těžkost po těle i na duši, či zahlenění. Jak tomu předejít?
Změnou životního stylu, stravou a bylinami!
🔥 Jaké jídlo na jaře jíst?
✔️ Lehká, zahřívající a sušší jídla
✔️ Více koření – zázvor, kurkuma, římský kmín
✔️ Méně mléčných produktů, cukru, lepku a těžkých jídel
✔️ Více listové zeleniny a klíčků
Srdečně Vás zvu na celodenní prožitkový seminář věnovaný období KAPHA (jaro). Co nás čeká?
👩🍳 Kurz ajurvédského vaření s Inkou Buchertovou
🌿 Bylinková procházka se Simčou Palčekovou 🌿
Po kurzu vaření se vydáme do křivoklátské přírody a nasbíráme byliny, které nám jarní příroda nabízí. Příroda je nesmírně moudrá a dává nám vždy přesně to, co v daném období potřebujeme. Simča nám řekne o jejich účincích, způsobech užívání a jejich zpracování.
Součástí 5ti hodinového kurzu je nejenom praktické vaření, ale i povídání si o jídle a ročním období Kapha. Dozvíte se:
✔️ rady a tipy pro období Kapha (jaro)
✔️ jak upravit jídelníček?
✔️ důležitost sezónnosti a lokálnosti surovin
✔️ které potraviny nám na jaře odlehčí a pročistí nás?
✔️ jak funguje naše trávení a jak podpořit náš trávící oheň?
✔️ jaké koření na jaře používat?
✔️6 chutí v jídle
✔️ jak vykouzlit výživné jídlo pro celou rodinu?
✔️ CO, JAK a KDY jíst?
Těšíme se na vás, Inka Buchertová a Simča Palčeková
A co si uvaříme?
